Vastuullisesti Suomesta
Tiskirätti Nääsky

Tiskirätti Nääsky

4,80 

Tampereen suunnasta on kotoisin Nääsky lintu joka on ikuistettu tiskirättiin. “Morottaia rotwallii” asustelee Pirkanmaalla ja on leppoisa luonteeltaan ja omaa komean tampere-takatukan. Petri Törmäsen luomat luonnelinnut ovat hauskoja ja jokainen voi samaistua aika moneen lintulajiin. Avainlipputuote.
Kuvaus

Tiskirätti Nääsky kuuluu Petri Törmäsen kuvittamien Luonnelintujen parveen. Olemme painaneet kuvitukset ympäristöystävällisillä väreillä ja kokonaan ilman vettä. Korkealaatuisen, konepestävän keittiöliina Nääskyn materiaalina on norjalainen FSC-sertifioitu selluloosakuitu, joka myös jatkojalostetaan pohjoismaissa. Selluloosan osuus tuotteessa on 70 % ja sitä täydentää puuvillakuitu, joka ei ole enää kelvollista tekstiilituotantoon, vaan päätyisi kuormittamaan maapalloa jätteenä.  Keittiöliinojen valmistusprosessissa se pystytään hyötykäyttämään. Materiaalin valmistus 100% luonnonkuituisena patentoitiin jo 1950-luvulla ja sitä valmistaa vain kaksi tehdasta Euroopassa. Valmistuksen apuaineena on merisuola, joka käytetään yhä uudelleen ja uudelleen.

Luonnonkuituinen keittiöliina, kotoisasti tiskirätti, on pitkän elinkaaren tuote: Se kestää käyttöä, sitä voi pestä, keittää, huuhdella ja käyttää aina uudelleen. Lopulta tuotteen voi hävittää biojätteenä. Paras ja ympäristöystävällisin tapa pestä ja raikastaa liina: Laita keittiöliina leveänä tiskialtaaseen. Ripottele päälle soodaa, laita pieni määrä kirkasta ruokaetikkaa ja anna kuohua. Kun kuohuminen loppuu, huuhtelee viileällä vedellä ja ripusta kuivumaan. Tuoksu on raikas uudelleen käytettäväksi. Tiskirätti Nääsky kiittää.

Paras vinkki hävittämiselle on kiertää kostea keittiöliina eli tiskirätti kaupasta ostetun tuoreen ja mullassa kasvavan yrtin tai kukkaruukussa olevan juurakon ympärille ja istuttaa yrtti tai kukka uudelleen hengittävään ruukkuun. Näin liina pitää tasaista kosteutta yllä ja edesauttaa kasvuprosessia maatuessaan. Materiaali maatuu kokonaan 24 viikossa. Tiskirätti muuttuu siis uudeksi kasvuenergiaksi. Käytöstä poistuvia liinoja voi kaivaa myös puutarhaan maatumaan kukkapenkkiin. Kun käytöstä poistuvan tuotteen hävittää biojäteastiassa, se kannattaa pilkkoa muutamaksi pienemmäksi palaseksi maatumisen nopeuttamiseksi. Lue lisää ympäristöystävällisestä siivouksesta blogistamme.

Lisätiedot
Paino 0,010 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 17 cm (senttimetri)
Categories

Väri

Musta, Sininen

Teema

Tuotetunnus: 7291

Kategoriat: Tiskirätit

Tagit: #madeinfinland, avainlippu, dishcloth, ecofriendly, luonnelinnut, pirkanmaa, tampere

KATSO MYÖS

Lisää ihanuuksia!

Ostoskori
Hae tuotteet