Vastuullisuus

More Joy tuo iloa arkeen ja sen takana on vuosien työ juuri Sinua ja kestävää kulutusta ajatellen. Suunnittelumme lähtee siitä, ettei tuoteta tarpeettomia tuotteita, vaan hyvällä suunnittelulla pidennetään jo valmiiksi kestäviä arjen tuotteita niin, ettei niitä halua heittää pois. Vastuullisuus on meillä aitoja tekoja joka päivä. Kerromme Sinulle, miten toimintamme on rakennettu tukemaan paremman ja puhtaamman tulevaisuuden mahdollisuuksia.

TUOTTEEN ELINKAARIAJATTELU LÄHTEE SUUNNITTELUSTA

Koko suunnitteluprosessi lähtee liikkeelle siitä, että tuotamme vain arjessa tarpeellisia käyttötuotteita, joilla on mahdollisimman pitkä elinkaari. Siksi myös materiaalivalinnat niiden kestävyys huomioiden on ensiarvoisen tärkeää. Kuosisuunnittelussa tavoitteena on rakentaa niin kauniita ja aikaa kestäviä kuoseja, ettei niistä halua luopua, että niitä haluaa antaa lahjaksi ja että ne ovat kuin pieniä arjen taideteoksia. Ja kun tuotteita lopulta käyttää, niitä voi huoletta pestä ja käyttää yhä uudelleen useita kuukausia, jopa vuosia tai vuosikymmeniä. Lopulta kaikki tuotteet maatuvat 100 % eli ne voi hävittää biokompostissa. Tekstiilituotteita voi myös hyödyntää kosteuden jakajana ja tähän löydät ihanan vinkin blogistamme.

MATERIAALIT

Valitsemme tuotteisiin jo 70 % osuudelta niitä luonnonkuituja, joiden kasvattaminen on kestävällä pohjalla ja jotka pitkän elinkaarensa päätteeksi maatuvat kokonaan. Loput 30 % on uudelleen hyödynnettävää ja jätekuitua.

Selluloosakuitu saadaan norjalaisista FSC-metsistä, jolloin se on maailman puhtainta, mahdollisimman lähellä tuotettua ja jatkojalostettua. Puhdas selluloosakuitu ei tarvitse myöskään runsaasti vettä käyttävää esipesua ennen lopullisen materiaalin valmistusta, joten se on myös prosessiystävällinen valinta.

Käyttämämme puuvillakuitu on jätekuitua, joka ei kelpaa tekstiiliteollisuuden tuotantoon, ei edes langaksi vaan se päätyy jätteeksi intialaisilla perhetiloilla. Eurooppaan tuotuna jäte saadaan kuitenkin hyötykäytettyä ja se antaa keittiöliinalle lisää lujuutta pidentäen liinan käyttöikää.

Suunnittelemme tuotteet aina oikeaan kokoon ja ostamme materiaalin valmiiksi leikattuna, jolloin emme kuluta logistisia resursseja leikkuujätteen siirtämiseen eri toimipisteiden välillä. Tuotekoko on aina mitoitettu kuljetuslavakokoihin sopiviksi, jolloin kuljetuksessa käytetään koko kuutiotilavuus ja näin kuljetuksen aiheuttamat päästöt ovat minimissään.

Kaikki materiaalimme valitaan Euroopasta, mahdollisimman läheltä ja vain niiltä tehtailta, jotka avoimesti kertovat mistä ja miten raaka-aineet hankitaan. Materiaalien tulee aina olla myös sertifioituja.

TUOTANTOVERKOSTO

Materiaalimme valmistetaan lähes kokonaan Saksassa ja pieniltä osin matalan riskin maissa Latviassa ja Liettuassa. Tuottajillamme olevat FSC-sertifikaatti ja Ökö-Tex 100 sertifikaatti takaavat sen, että materiaalit eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, ja ovat turvallisia sekä ympäristölle että käyttäjälle. Kaikki tehtaat toimivat sertifioidusti myös EU:n jäte- ja kierrätyssäädöksien mukaan.

Vierailumme tehtailla ovat ensisijaisen tärkeitä, sillä niin voimme tarkastaa dokumentit ja koko tuotantoprosessin. Haluamme tuntea koko oman valmistusketjumme jäsenet. Meillä on myös Code of Contact sopimus valmistajien kanssa.

VEDETÖN TUOTANTO OMALLA TEHTAALLA

Olemme siirtyneet kohti vedetöntä tuotantoa ja vain alle 10 % koko tuotannosta painetaan silkkipainolla, joka kuluttaa tuotannon eri vaiheissa runsaasti vettä. Tulemme luopumaan vettä vaativasta tekniikasta kokonaan jo vuoden 2025 loppuun mennessä. Ilmaston muuttuminen ja lämpötilan nousu ovat osoittaneet, että vesivarastot pienenevät globaalisti koko ajan. Siksi meistä on tärkeää, että tuemme vähäistä kulutusta myös omilla teoillamme.

KOTIMAINEN VALMISTAJA JA VERKKOKAUPPA

Meille kotimaassa toimiminen on arvovalinta. Oma yrityksemme, tehtaamme ja tehtaanmyymällämme sijaitsevat kaikki maaseudulla Parkanossa. Tuotteillamme on sekä DFF että Avainlippu sertifikaatit. Lisäksi meillä on Avainlippu verkkokaupan oma sertifikaatti.

DFF on merkki suomalaiselle suunnittelulle ja muotoilulle. Meillä tuotteet on tämän lisäksi myös valmistettu Suomessa.

Avainlippu on merkki, joka auttaa kuluttajaa valitsemaan kotimaassa tuotetun tuotteen.

Kotimainen Avainlippu verkkokauppa sertifikaatti kertoo siitä, että olemme suomalainen yritys, joka työllistää Suomessa. Yrityksemme on rekisteröity Suomeen ja kaikki palvelumme tuotteiden valmistukseen, varastointiin ja toimitusten pakkaamiseen ja lähettämiseen liittyen tuotetaan Suomessa, omalla paikkakunnalla Parkanossa. Meillä palvellaan asiakasta puhelimitse ja erilaisin sähköisin välinein aina suomen kielellä (tarvittaessa ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi). 

PAKKAAMINEN JA LÄHETTÄMINEN

Minimoimme kaikki pakkaus- ja lähetysmateriaalien käytöt. Kiitoskortti lähetyksissä on sekin painettu käytettävälle, selluloosakuituiselle liinalle, jolla on selkeä käyttöarvo pelkän paperikortin sijaan.

Kierrätämme meille saapuvia materiaalien pakkauslaatikoita ja hankimme uusina lähetyslaatikoina toisten yritysten poistuvia laatikoita, jotka muuten päätyisivät jätteeksi. Näin vähennämme yhdessä hävikkiä.

Pienemmissä verkkokauppalähetyksissä käytämme laatikoiden sijaan kierrätetystä materiaalista valmistettuja ja edelleen kierrätettäviä muovipusseja.

Tehtaanmyymälässä käytämme kierrätettäviä ja FSC-sertifoituja lahjapapereita, nauhoja ja paperikasseja. Asiakas voi valita myös pitkäikäisen ja monikäyttöisen kestokassin.

Käytämme kuljetuksissa hiilineutraalia Posti Green -toimitustapaa sekä eri logistiikkayhtiöiden tarjoamia kompensoituja ratkaisuja eri kohdemaista riippuen.

KIERRÄTYS JA JÄTEHUOLTO

Mittaamme ja raportoimme ympäristövaikutuksiamme vuosittain ja asetamme uusia tavoitteita yhä ympäristöystävällisemmän toiminnan kehittämiseksi. Kierrätämme kaikki paperi-, pahvi-, muovi- ja biojätteen Suomen jätesäädöksien mukaan.

SOSIAALINEN VASTUU JA YHTEISTYÖ JÄRJESTÖJEN KANSSA

Teemme yhteistyötä erilaisten järjestöjen kanssa. Tuemme vuosittaisilla kumppanuusmaksuilla Suomen luonnonsuojeluliiton sekä WWF:n toimintaa. Aikaisemmin olemme usean vuoden ajan toimineet Plan Internationalin kanssa rakentaen tytöille kouluja kehitysmaihin. Miksi sitten olemme valinneet juuri nämä kumppanit? Siksi, että heidän toimintansa on avointa, läpinäkyvää ja paljon aikaan saavaa eivätkä hallinnolliset kustannukset ylitä yli 20 % liikevaihdosta. Lahjoitamme myös yksittäisiä avustus- ja tukipaketteja valitsemillemme kohteille vuosittain.

YMPÄRISTÖLUPAUS

Ympäristövastuu tarkoittaa meille konkreettisia tekoja omassa toiminnassamme. Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja ja lisäämään positiivisia vaikutuksia ympäristöön. Toimintaamme ohjaavat 14001 ympäristösertifikaatti sekä EkoKompassi sertifikaatti.

More Joy on tehnyt myös ympäristölupauksen, josta voit lukea blogistamme.