Vastuullisesti Suomesta
Tiskirätti Edelweiss

Tiskirätti Edelweiss

4,80 

Edelweiss eli Alppitähti on kaunis vuoristokasvi. Nyt se kukkii pitkäikäisessä ja lopulta kokonaan maatuvassa siivousliinassa.
Kuvaus

Edelweiss on kukkien klassikko keski-Euroopassa. Alppitähti eli Leontopodium alpunum on valkokukkainen, pieni ja vuoristossa esiintyvä vuoristokasvi. Alppitähden suomenkielinen nimi kuvaa sekä kasvupaikkaa korkealla vuorilla että kukan tähtimäistä muotoa. Kasvista käytetään myös suomeksi nimeä edelweiss (edel jalo, kallisarvoinen, weiß valkoinen). Tieteellinen nimi Leontopodium muodostuu kreikan sanoista sanoista leon podion ja tarkoittaa leijonan käpälää.

Alppitähti kasvaa kivikkoisella ruohikolla, kalkkikivisillä kallioilla ja joskus harvoin niityillä. Se viihtyy parhaiten kalkkikivi-kivikoissa 2000–2900 metrin korkeudessa ja kasvaa usein hyvin vaikeapääsyisillä paikoilla. Tämän vuoksi se liitetään vuorikiipeilyyn. Lisäksi se on Saksan, Itävallan ja Puolan asevoimien vuoristojoukkojen tunnus, alkujaan Itävallan armeijan kolmelle alppijääkärirykmentille vuonna 1907 ja sittemmin vuonna 1915 saksalaisille vuoristojoukoille myönnettynä tunnuksena. Alppitähti on useissa maissa suojeltu kasvi.

 

 

Lisätiedot
Paino 0,011 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 17 cm (senttimetri)
Categories

,

Väri

Valkoinen, Vihreä

Teema

, , , , ,

Tuotetunnus: 0087

Kategoriat: Tiskirätit

Tagit: alppikukka, edelweiss, kukka, luontoystävällinen, valkoinen kukka

KATSO MYÖS

Lisää ihanuuksia!

Ostoskori
Hae tuotteet