Vastuullisesti Suomesta
Tiskirätti En aio joulua, Nooran joulu

Tiskirätti En aio joulua, Nooran joulu

4,80 

Noora Västisen ihana teksti kertoo joulun rauhoittumisesta ja rentoutumisesta. Pitkän elinkaaren keittiöliina – kotoisasti tiskirätti – sopii vaikka naapurin postilaatikkoon joulukortiksi. Sillä on ilo pyyhkiä jouluherkkujen murut pois ja joulun jälkeen liinan voi pilkkoa ja “istuttaa” kukkaruukkuun, jossa se maatuu 24 viikossa.
Kuvaus

Tiskirätti En aio joulua kuuluu Noora Västisen ja More Joy:n yhteistyössä tekemään sarjaan, jonka olemme painaneet ympäristöystävällisillä väreillä ja kokonaan ilman vettä. Korkealaatuisen, konepestävän keittiöliinan materiaalina on norjalainen FSC-sertifioitu selluloosakuitu, joka myös jatkojalostetaan pohjoismaissa. Selluloosan osuus tuotteessa on 70 % ja sitä täydentää puuvillakuitu, joka ei ole enää kelvollista tekstiilituotantoon, vaan päätyisi kuormittamaan maapalloa jätteenä.  Keittiöliinojen valmistusprosessissa se pystytään hyötykäyttämään. Materiaalin valmistus 100% luonnonkuituisena patentoitiin jo 1950-luvulla ja sitä valmistaa vain kaksi tehdasta Euroopassa. Valmistuksen apuaineena on merisuola, joka käytetään yhä uudelleen ja uudelleen. Avainlippu.

Luonnonkuituinen keittiöliina, kotoisasti tiskirätti, on pitkän elinkaaren tuote: Se kestää käyttöä, sitä voi pestä, keittää, huuhdella ja käyttää aina uudelleen. Lopulta tuotteen voi hävittää biojätteenä. Paras ja ympäristöystävällisin tapa pestä ja raikastaa liina: Laita keittiöliina leveänä tiskialtaaseen. Ripottele päälle soodaa, laita pieni määrä kirkasta ruokaetikkaa ja anna kuohua. Kun kuohuminen loppuu, huuhtelee viileällä vedellä ja ripusta kuivumaan. Tuoksu on raikas uudelleen käytettäväksi.

Paras vinkki hävittämiselle on kiertää kostea keittiöliina eli tiskirätti kaupasta ostetun tuoreen ja mullassa kasvavan yrtin tai kukkaruukussa olevan juurakon ympärille ja istuttaa yrtti tai kukka uudelleen hengittävään ruukkuun. Näin liina pitää tasaista kosteutta yllä ja edesauttaa kasvuprosessia maatuessaan. Materiaali maatuu kokonaan 24 viikossa. Tiskirätti muuttuu siis uudeksi kasvuenergiaksi. Käytöstä poistuvia liinoja voi kaivaa myös puutarhaan maatumaan kukkapenkkiin. Kun käytöstä poistuvan tuotteen hävittää biojäteastiassa, se kannattaa pilkkoa muutamaksi pienemmäksi palaseksi maatumisen nopeuttamiseksi. Lue lisää ympäristöystävällisestä siivouksesta blogistamme.

Lisätiedot
Paino 0,010000 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 17 cm (senttimetri)
Categories

Teema

Väri

Muu, Punainen, Sininen, Vihreä

Tuotetunnus: 9059

Kategoriat: Joulu, Tiskirätit

Tagit: #biohajoava, #madeinfinland, christmas, en aio joulua, joulu, kotimainen, maatuva, Nooravästinen, punainen, tekstillinen, tiskirätti, washable, zerowaste

KATSO MYÖS

Lisää ihanuuksia!

Ostoskori
Hae tuotteet