Vastuullisesti Suomesta
Tiskirätti Voittolaulujoutsen

Tiskirätti Voittolaulujoutsen

2,40 

Talviurheilun mitalit kiiltävät kotona ja voittolaulujoutsen kuvaa meidän suomalaista tunnetta koko kuvan edestä. Tiskirätti Voittolaulujoutsen kuuluu humoristisiin Luonnelintuihin, jotka paljastavat ihmisten luonteenpiirteitä. Omia ja muiden piirteitä voi löytää useammastakin linnusta. Tuotteita on kokonaisia parvia. Kullekin lintulajille löytyy hauska, “latinankielinen” nimi sekä kuvaus lajille ominaisesta käyttäytymisestä. Ei voi kuin nauraa ja heti kun tekstiä lukee, tulee joku sukulainen, ystävä tai työkaveri mieleen, eikö vain? Persoonallisia lintuhahmoja tarkkailee graafikko Petri Törmänen, joka piirtää ja kirjoittaa havaintonsa ylös. Nyt nämä linnut löytyvät myös tiskiräteistä. Voittolaulujoutsenen lisäksi löytyy Avuli, Pälpätti, Suklaasieppo, Isukki, Äippä, Puti, Väkertäjä, Pyyhältäjä ja lisää tulee. Petrin kynästä on lähtenyt lentoon jo yli 70 lintuhahmoa.
Kuvaus

Tiskirätti Voittolaulujoutsen Luonnelinnut kuuluu Petri Törmäsen kuvittamien Luonnelintujen parveen. Olemme painaneet kuvitukset ympäristöystävällisillä väreillä ja kokonaan ilman vettä. Korkealaatuisen, konepestävän keittiöliinan materiaalina on norjalainen FSC-sertifioitu selluloosakuitu, joka myös jatkojalostetaan pohjoismaissa. Selluloosan osuus tuotteessa on 70 % ja sitä täydentää puuvillakuitu, joka ei ole enää kelvollista tekstiilituotantoon, vaan päätyisi kuormittamaan maapalloa jätteenä.  Keittiöliinojen valmistusprosessissa se pystytään hyötykäyttämään. Materiaalin valmistus 100% luonnonkuituisena patentoitiin jo 1950-luvulla ja sitä valmistaa vain kaksi tehdasta Euroopassa. Valmistuksen apuaineena on merisuola, joka käytetään yhä uudelleen ja uudelleen.

Luonnonkuituinen keittiöliina, kotoisasti tiskirätti, on pitkän elinkaaren tuote: Se kestää käyttöä, sitä voi pestä, keittää, huuhdella ja käyttää aina uudelleen. Lopulta tuotteen voi hävittää biojätteenä. Paras ja ympäristöystävällisin tapa pestä ja raikastaa liina: Laita keittiöliina leveänä tiskialtaaseen. Ripottele päälle soodaa, laita pieni määrä kirkasta ruokaetikkaa ja anna kuohua. Kun kuohuminen loppuu, huuhtelee viileällä vedellä ja ripusta kuivumaan. Tuoksu on raikas uudelleen käytettäväksi.

Paras vinkki hävittämiselle on kiertää kostea keittiöliina eli tiskirätti kaupasta ostetun tuoreen ja mullassa kasvavan yrtin tai kukkaruukussa olevan juurakon ympärille ja istuttaa yrtti tai kukka uudelleen hengittävään ruukkuun. Näin liina pitää tasaista kosteutta yllä ja edesauttaa kasvuprosessia maatuessaan. Materiaali maatuu kokonaan 24 viikossa. Tiskirätti muuttuu siis uudeksi kasvuenergiaksi. Käytöstä poistuvia liinoja voi kaivaa myös puutarhaan maatumaan kukkapenkkiin. Kun käytöstä poistuvan tuotteen hävittää biojäteastiassa, se kannattaa pilkkoa muutamaksi pienemmäksi palaseksi maatumisen nopeuttamiseksi. Lue lisää ympäristöystävällisestä siivouksesta blogistamme.

 

 

Lisätiedot
Paino 0,011000 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 17 cm (senttimetri)
Categories

Teema

Väri

Keltainen, Musta, Punainen

Tuotetunnus: 5525

Kategoriat: Poistotuotteet, Poistotuotteet 2.40 €

Tagit: #biohajoava, joutsen, luonnelinnut, Petri Törmänen, tiskirätti, voittolaulujoutsen

KATSO MYÖS

Lisää ihanuuksia!

Ostoskori
Hae tuotteet