Vastuullisesti Suomesta
Tiskirätti Merlot

Tiskirätti Merlot

4,80 

Tiskirätti Merlot on pullollaan eri viinirypälelajikkeita. Löytyy vaaleaa rieslingiä ja tummaa Merlot rypälettä. Miltä Merlot maistuu?

Yhdysvaltalaiset ja eteläamerikkalaiset merlot-viinit hurmaavat mehukkaalla hedelmäisyydellään ja pehmeillä tanniineilla. Merlot viihtyy lämpimässä ilmastossa, mutta liian kuumassa rypäleet menettävät helposti hapokkuutensa ja viineistä tulee hillomaisia.

Tummat ja tuhdit merlot-viinit ovat erinomaisia valintoja grillikauteen. Grillihiilten päällä tirisevät lihaiset maalaismakkarat tai mehukas kasler saavat merlotista mutkattoman palanpainikkeen. Merlot tiskirätin kaveriksi voit valita muita viiniaiheisia mallejamme.
Kuvaus

Tiskirätti Merlot jonka olemme painaneet ympäristöystävällisillä väreillä ja kokonaan ilman vettä. Korkealaatuisen, konepestävän keittiöliinan materiaalina on norjalainen FSC-sertifioitu selluloosakuitu, joka myös jatkojalostetaan pohjoismaissa. Selluloosan osuus tuotteessa on 70 % ja sitä täydentää puuvillakuitu, joka ei ole enää kelvollista tekstiilituotantoon, vaan päätyisi kuormittamaan maapalloa jätteenä.  Keittiöliinojen valmistusprosessissa se pystytään hyötykäyttämään. Materiaalin valmistus 100% luonnonkuituisena patentoitiin jo 1950-luvulla ja sitä valmistaa vain kaksi tehdasta Euroopassa. Valmistuksen apuaineena on merisuola, joka käytetään yhä uudelleen ja uudelleen.

Luonnonkuituinen keittiöliina, kotoisasti tiskirätti, on pitkän elinkaaren tuote: Se kestää käyttöä, sitä voi pestä, keittää, huuhdella ja käyttää aina uudelleen. Lopulta tuotteen voi hävittää biojätteenä. Paras ja ympäristöystävällisin tapa pestä ja raikastaa liina: Laita keittiöliina leveänä tiskialtaaseen. Ripottele päälle soodaa, laita pieni määrä kirkasta ruokaetikkaa ja anna kuohua. Kun kuohuminen loppuu, huuhtelee viileällä vedellä ja ripusta kuivumaan. Tuoksu on raikas uudelleen käytettäväksi.

Paras vinkki hävittämiselle on kiertää kostea keittiöliina eli tiskirätti kaupasta ostetun tuoreen ja mullassa kasvavan yrtin tai kukkaruukussa olevan juurakon ympärille ja istuttaa yrtti tai kukka uudelleen hengittävään ruukkuun. Näin liina pitää tasaista kosteutta yllä ja edesauttaa kasvuprosessia maatuessaan. Materiaali maatuu kokonaan 24 viikossa. Tiskirätti muuttuu siis uudeksi kasvuenergiaksi. Käytöstä poistuvia liinoja voi kaivaa myös puutarhaan maatumaan kukkapenkkiin. Kun käytöstä poistuvan tuotteen hävittää biojäteastiassa, se kannattaa pilkkoa muutamaksi pienemmäksi palaseksi maatumisen nopeuttamiseksi. Lue lisää ympäristöystävällisestä siivouksesta blogistamme.

Lisätiedot
Paino 0,011000 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 17 cm (senttimetri)
Categories

,

Väri

Musta, Punainen

Teema

Tuotetunnus: 9585

Kategoriat: Viinilahjat, Tiskirätit

Tagit: ekologinen, made in Finland, merlot, tiskirätti, viinilahja, wine

KATSO MYÖS

Lisää ihanuuksia!

Ostoskori
Hae tuotteet