Vastuullisesti Suomesta
Tiskirätti Äippä

Tiskirätti Äippä

4,80 

Äippä. Äiti. Mami. Mutsi. Mummo. Mikä tahansa kutsumanimi onkaan, äidille sopii tämä liina loistavasti arkea piristämään. Lempeä ja ihana emo on kuvana Petri Törmäsen liinasarjan ykkösessä. Anna tämä omalle äidille ja lupaa samalla, että juuri sinä voit pyyhkiä pöydältä seuraavat kahvitahrat. Äipän pariksi sopii parhaiten tietenkin Isukki.
Kuvaus

Tiskirätti Äippä Luonnelinnut kuuluu Petri Törmäsen kuvittamien Luonnelintujen parveen. Olemme painaneet kuvitukset ympäristöystävällisillä väreillä ja kokonaan ilman vettä. Korkealaatuisen, konepestävän keittiöliinan materiaalina on norjalainen FSC-sertifioitu selluloosakuitu, joka myös jatkojalostetaan pohjoismaissa. Selluloosan osuus tuotteessa on 70 % ja sitä täydentää puuvillakuitu, joka ei ole enää kelvollista tekstiilituotantoon, vaan päätyisi kuormittamaan maapalloa jätteenä.  Keittiöliinojen valmistusprosessissa se pystytään hyötykäyttämään. Materiaalin valmistus 100% luonnonkuituisena patentoitiin jo 1950-luvulla ja sitä valmistaa vain kaksi tehdasta Euroopassa. Valmistuksen apuaineena on merisuola, joka käytetään yhä uudelleen ja uudelleen.

Luonnonkuituinen keittiöliina, kotoisasti tiskirätti, on pitkän elinkaaren tuote: Se kestää käyttöä, sitä voi pestä, keittää, huuhdella ja käyttää aina uudelleen. Lopulta tuotteen voi hävittää biojätteenä. Paras ja ympäristöystävällisin tapa pestä ja raikastaa liina: Laita keittiöliina leveänä tiskialtaaseen. Ripottele päälle soodaa, laita pieni määrä kirkasta ruokaetikkaa ja anna kuohua. Kun kuohuminen loppuu, huuhtelee viileällä vedellä ja ripusta kuivumaan. Tuoksu on raikas uudelleen käytettäväksi.

Paras vinkki hävittämiselle on kiertää kostea keittiöliina eli tiskirätti kaupasta ostetun tuoreen ja mullassa kasvavan yrtin tai kukkaruukussa olevan juurakon ympärille ja istuttaa yrtti tai kukka uudelleen hengittävään ruukkuun. Näin liina pitää tasaista kosteutta yllä ja edesauttaa kasvuprosessia maatuessaan. Materiaali maatuu kokonaan 24 viikossa. Tiskirätti muuttuu siis uudeksi kasvuenergiaksi. Käytöstä poistuvia liinoja voi kaivaa myös puutarhaan maatumaan kukkapenkkiin. Kun käytöstä poistuvan tuotteen hävittää biojäteastiassa, se kannattaa pilkkoa muutamaksi pienemmäksi palaseksi maatumisen nopeuttamiseksi. Lue lisää ympäristöystävällisestä siivouksesta blogistamme.

Lisätiedot
Paino 0,011000 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 17 cm (senttimetri)
Categories

,

Väri

Oranssi, Pinkki, Punainen, Sininen

Teema

Tuotetunnus: 0308

Kategoriat: Tiskirätit

Tagit: äidille lahja, äippä, äiti, ekologinen, ekologinen keittiöliina, huumori, lahja äidille, luonnelinnut, made in Finland, Petri Törmänen, sanonnat, tiskirätti

KATSO MYÖS

Lisää ihanuuksia!

Ostoskori
Hae tuotteet