Vastuullisesti Suomesta

BLOG

Kasvojen puhdistus luonnon omalla selluloosakuidulla

Lue kuinka pestävä kasvojen puhdistusliina eli kestovanulappu syntyi ja kuinka se korvaa keinokuituiset, valtavia jätevuoria synnyttävät vanulaput. Tuote on 100 % maatuva.

KESTOVANULAPPU POISTAA JÄTEVUORET

Joskus tuotteen suunnittelu voi alkaa lehtiartikkelista. Luin kansainvälisestä tutkimuksesta, jonka mukaan jokainen nainen käyttää keskimäärin kolme vanulappua päivässä eli yli 1000 kpl vuodessa. Itse käytän kuusi; kolme aamulla, kolme illalla ja usein saatan korjailla jo tehtyä meikkiä uuden lapun kostutetulla reunalla. Maailmassa naisia on yli kolme miljardia, kehittyvissä maissa suuri osa ja väestö kasvaa kaikkialla. Näin silmissäni valtavat, turhat jätevuoret. Materiaalina käytettävä, moneen kertaan puhdistettu puuvilla ja teollisesti tuotetut synteettiset kuidut rasittavat ympäristöämme monella tavalla aina valmistuksesta käyttöön ja jätteeksi päätymiseen saakka. Mietin pitkään, voiko tuotetta korvata ja jos, niin kuinka huolehtia materiaalihankinnoista, tuotteen kestokäytöstä ja biohajoavuudesta. Voisiko tuote olla tuottamatta jätettä? Olisiko tähän sopiva materiaali kenties jo olemassa? Voisiko kasvojen puhdistuksen tehdä selluloosakuituisella vanulapulla?

PESTÄVÄ KASVOJENPUHDISTULIINA

Keskustelin asiasta saksalaisen tuttavani ja kollegani Annan kanssa. Kokeilimme erilaisia materiaaleja ja testasimme ajatusta kasvojen puhdistuksen kestovanulapuista, joita ei silloin vielä kukaan valmistanut. Löysimme joitain, virkattuja ja ommeltuja, kankaisia kestovanulappuja, joiden haasteena on aina hidas kuivumisaika. Pitkän suunnittelu- ja testausprosessin jälkeen päädyimme erittäin imukykyiseen, pestävään, jopa keittämistä kestävään selluloosakuituun, jolloin rasva ja lika saadaan pois tuotteesta ilman vahvoja pesuaineita. Tämä materiaali myös kuivuu käytön jälkeen erittäin nopeasti. Tuotteen piti pystyä kilpailemaan myös synteettisten ja erittäin edullisten vanulappujen kanssa kansainvälisesti eli tuotannon kokonaiskustannukset eivät saa nousta liian korkeiksi. Myös pakkaukselta vaaditaan ekologisuutta ja helppoutta niin tuotteen pakkaamisessa kuin käytössä ja lopulta hävittämisessä.  

BIOHAJOAVA TUOTE ON JÄTTEETÖN

Näin syntyi pestävä kasvojen puhdistusliina, kestovanulappu, joita myydään 12 kpl rasiassa ja useassa eri värissä. Puhdistusliina kostutetaan, sillä pyyhitään iho puhtaaksi ja liina pestään uudelleen käytettäväksi. Itse kiehautan viikon liinat kerralla puhtaiksi ja taas uudelleen käytettäväksi. Yksi rasia kestää käytössäni noin neljä kuukautta. Kun lopulta luovun tuotteesta, hävitän sen viherkasviruukussa – Kyllä! Painan pienen liinan veitsen kärjellä mullan sisään ja siellä se toimii mullan kosteuden tasaajana, kunnes maatuu kokonaan pois. Eikä lainkaan jätettä (korkeintaan biojätettä). Kustannus on vuositasolla alle 20 €. Kaupastamme saat pakkauksen testattavaksi 6,80 € hinnalla: https://morejoy.fi/fi/tuote-osasto/kasvojen-puhdistusliinat/

Ostoskori
Hae tuotteet