Vastuullisesti Suomesta
Nopea toimitus

BLOG

Gingham on yksi kaikkien aikojen suosituin kuosiklassikko

Gingham on yksi kaikkien aikojen suosituin kuosiklassikko Meille kaikille tuttu ruutukuosi, virallisesti Gingham tai Pepita, on jo vuosisatoja toistunut eri väreissä ja eri kokoisena ruutuna aina keittiötekstiileistä vaatteisiin. Mekin halusimme ottaa tämän kauniin klassikon kokoelmiimme ja lanseerasimme kaksi uutta More Joy keittiöliinaa ruutukuoseilla. Otimme syksyn väreiksi satokauden vihreän ja joulun punaisen. Lisää värejä tulee sitten seuraavaan sesonkiin. Kuvassa päällimmäisenä on uusi Syyslehtiä kuosi.  

Gingham on palttinasidoksista puuvillakangasta

 Gingham on palttinasidoksista puuvillakangasta, joka on kudottu valkoisella ja värillisellä langalla ruutu- tai raitakuosiksi. Pieniruutuista Gingham-kangasta kutsuttiin aikoinaan kauppanimellä sairaanhoitajakangas. Näin kertoo wikipedia. Ja Suomessa armeijan ruutukuvioisilla päiväpeitteillä on opetettu nuoria miehiä petaamaan sänky viivasuoraan. Muistan kun oma poikaystävä palasi ensimmäisille lomilleen ja isoäidin virkkaama päiväpeite oli ruutusuorassa tähtineen ja ruusuineen, tarkalla silmällä ja nopeilla liikkeillä. Kuvassa Ginghamin kanssa uusi Kurpitsa kuosi, joka sopii vaikka Halloween juhlien tuliaislahjaksi.

 Ruutukuosi kehitettiin 1600-luvulla Intiassa, josta sitä tuotiin Eurooppaan. Manchesterilaiset kutomot ryhtyivät valmistamaan kuosia 1800-luvulla, ja sen valmistus levisi eri puolille Eurooppaa. Ranskassa kuosia valmistettiin Vichy nimisessä kaupungissa, jonka mukaisesti kuosia kutsutaan yhä tänään. Gingham on yksi maailman laajimmin ja monipuolisimmin käytetty kuosi ja se löytyy miltei kaikista mahdollisista tuotekategorioista aina keittiötarvikkeista verhoilukankaisiin, tapetteihin, koristenauhoihin, piknikpeittoihin jne.

Gingham kuosia on käytetty myös vaatteissa ja yhä edelleen koulupuvuissakin. Muistamme kaikki kuinka Brigitte Bardot vihittiin vaaleanpunaisessa ruutumekossa ja myöhemmin kangasta kutsuttiinkin usein BB-ruuduksi. Monet kuuluisuudet kuten Katherine Hepburn, Marilyn Monroe ja Jane Fonda pukeutuivat hekin näyttävästi tähän klassikkokuosiin. Jackie Kennedy näytti, että kuosi sopii myös edustukseen. Ruutukuosi sopiikin aina vauvasta vaariin, sesongista sesonkiin aina kevään pöytäliinoista jouluun ja meistä jokainen voi käyttää omaa mielikuvitustaan ruutukuosin kanssa. Ginghamin 500-vuotinen historia on yksinkertaisesti todiste siitä, ettei se koskaan jää pois muodista. Täältä löydät More Joyn omat klassikot. Teimme Sinulle uusia, helposti ostettavia paketteja:

Ostoskori
Hae tuotteet