Vastuullisesti Suomesta

BLOG

Biohajoava kasvualusta

Tuotteiden monipuoliset käyttömahdollisuudet ovat yksi ilmiö, johon haluamme luovan ajattelun tiimissämme panostaa. Siksi testasimme tiskirättiä kasvualustana vihanneskrassille, joka itää nopeasti ja joka on ihana lisä salaattiin, leivän päälle tai kalaleikkeille.

Tiskirätistä kasvualustaksi

Tiskirätti on valmistettu pääasiassa erittäin puhtaasta ja korkealuokkaisesta selluloosakuidusta, jonka alkuperämaa on Norja. Tuotteen vahvistukseen käytetään sellaista puuvillakuitua, joka ei lyhytkuituisuutensa vuoksi kelpaa mihinkään muuhun tekstiili- tai lankavalmistukseen eli puuvilla jäisi käyttämättömäksi jätteeksi kuormittamaan intialaisten perhetilojen jätemääriä. Nämä materiaalit yhdistämällä saadaan pitkän elinkaaren omaava ja lopulta kokonaan biohajoava kuitulevy. Koska materiaali imee itseensä valtavan määrän nestettä ja pitää tasaisen kosteuden, on se loistava idätys- ja kasvatusalusta.

Kokeile helppoa ja monipuolista vihanneskrassia

Kastele yksi tiskirätti läpimäräksi ja aseta se mahdollisimman tasaiselle lautaselle tai tarjottimelle. Ripottele vihanneskrassin siemenet tasaisesti märän tiskirätin pinnalle. Anna siementen kosteutua kunnolla. Lisää vettä kerran päivässä niin, että kasvualusta pysyy tasaisen kosteana. Vihanneskrassi itää parissa vuorokaudessa. Jatka kastelua, kunnes sato on vihreää ja kerättävissä. Varo kuitenkin liikaa kosteutta kasvualustassa. Kun kasvu on valmista korjattavaksi, voi tiskirätin reunasta nostaa sadon lautasen päälle ja näppärästi saksia vihreän höysteen rikastamaan ruokailua. Sen jälkeen leikkaamatta jääneet krassit voi laittaa tiskirättipohjan kanssa takaisin kasvulautaselle ja kostuttaa seuraavaa käyttökertaa varten.

Vihanneskrassi on vanha lääkeyrtti

Runsaasti vitamiineja, hivenaineita ja sinappiöljyä sisältävä vihanneskrassi on vanha luonnon antibiootti, jota on kautta aikojen käytetty vaivaan kuin vaivaan. Vihanneskrassi sisältää samoja sinappiöljyjä kuin suurempi sukulaisensa vesikrassi. Krassin ituja saksitaan suoraan raakana valmiin ruoan päälle, sillä kypsentämiseen krassi ei sovellu. Krassin maku sopii hyvin salaatteihin, keittoihin, kalaruokiin ja voileiville. Käytä koristeena ja turvaamaan elimistösi terveyttä.

Ostoskori
Hae tuotteet